Στεφάνες

Η μύλη είναι το ορατό μέρος του δοντιού στη στοματική κοιλότητα. Μια τεχνητή στεφάνη καλύπτει ολοκληρωτικά την κατεστραμμένη μύλη του δοντιού πάνω από τη γραμμή των ούλων για να το προστατεύσει. Οι στεφάνες μπορούν επίσης, να βελτιώσουν την εμφάνιση των παραμορφωμένων δοντιών ή των δοντιών με δυσχρωμία.

dentalcrownsgrΟι στεφάνες κατασκευάζονται  από πορσελάνη ή από πορσελάνη με μέταλλο στο εσωτερικό για αντοχή. Επίσης υπάρχουν και οι ακρυλικές. Το χρώμα και το σχήμα μπορούν να προσαρμοστούν στα δικά σας δόντια.

Ο οδοντίατρος διαμορφώνει τα δόντια, έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για την τεχνητή στεφάνη και να έχει σωστή εφαρμογή. Ο χρόνος της προετοιμασίας θα εξαρτηθεί από το πόσο κατεστραμμένο είναι το δόντι και από το αν χρειάζεται πρώτα να γίνει έμφραξη. Στο δόντι ορισμένες φορές μπορεί να χρειαστεί να γίνει έμφραξη των ριζικών σωλήνων, μετά από απονεύρωση. Σε περιπτώσεις που η καταστροφή της οδοντικής ουσίας της μύλης του δοντιού είναι εκτεταμένη η στεφάνη στηρίζεται με άξονα στο ριζικό σωλήνα. Ο οδοντίατρός σας θα χρησιμοποιήσει ένα μαλακό υλικό για να δημιουργήσει το "αποτύπωμα" του δοντιού στο οποίο θα τοποθετηθεί η στεφάνη, αλλά και το σχήμα και τη θέση των γειτονικών δοντιών.

Ο οδοντοτεχνίτης χρησιμοποιεί αυτό το αποτύπωμα για να κατασκευάσει το σωστό ύψος και μέγεθος της στεφάνης. Μια προσωρινή στεφάνη από πλαστικό ή μέταλλο τοποθετείται γύρω από το δόντι μέχρι να κατασκευαστεί η μόνιμη. Η προσωρινή στεφάνη μπορεί να συμμετέχει στη λειτουργία της μάσησης, αλλά δεν μπορεί να αντέξει τόση δύναμη όσο η μόνιμη.

Όταν η στεφάνη είναι έτοιμη, η προσωρινή απομακρύνεται και η μόνιμη τοποθετείται στη θέση της. Ο οδοντίατρος θα κάνει μικρές προσαρμογές, έτσι ώστε να μπορείτε να μασάτε με άνεση.

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε για τα νέα μας

Το ιατρείο

Το οδοντιατρείο μας είναι ένας σύγχρονος, μοντέρνος και σωστά εξοπλισμένος χώρος όπου η αισθητική οδοντιατρική, η κινητή και η ακίνητη προσθετική, η παιδοδοντία, η γενική οδοντιατρική αλλά και η οδοντιατρική με laser εφαρμόζονται με το σωστότερο τρόπο με στόχο πάντα την υγεία του στόματος των ασθενών μας

Επικοινωνία

Μουχτούρη Αγγελική Α.

Πατριάρχου Βενεδίκτου 2

Κηφισιά 14561

Τηλ: 210 62 31 608

Ποίοι είναι συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος