Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Υπηρεσίες Προληπτικές Εμφράξεις

Προληπτικές Εμφράξεις

Οι προληπτικές εμφράξεις ή Sealant είναι μια μέθοδος που εφαρμόζουμε με σκοπό να καταπολεμήσουμε τον τερηδονισμό των δοντιών. Είναι ειδικές επικαλύψεις που γίνονται στα μόνιμα δόντια των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, καλύπτουμε την μασητική επιφάνεια του δοντιού με ειδική σύνθετη ρητίνη, η οποία περιέχει και φθόριο, για να προστετέψουμε ορισμένα δόντια που είναι επιρρεπή στην τερηδόνα. Με την εφαρμογή της ρητίνης δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα, το οποίο εφαρμόζει τέλεια στις αυλακώσεις των δοντιών 

Εφαρμόζεται σε:

  • Παιδιά από 5-8 ετών για να προστατέψουμε τα μόνιμα δόντια που έχουν ανατείλει στο στόμα και μπορούν να διατηρηθούν εως και την ενηλικίωση τους.
  • Σε περιπτώσεις πίσω δοντιών με βαθιές αυλακώσεις.
  • Σε άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούν να έχουν σωστή στοματική υγιεινή.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις αρχόμενης τερηδόνας.

Διαδικασία εφαρμογής των SEALANTS

Η διαδικασία εφαρμογής των Sealants  είναι εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη για το παιδί, δεν χρειάζεται τρόχισμα ή τη χρήση τοπικής αναισθησίας και απαιτείται ελάχιστος χρόνος. Τα δόντια πρώτα καθαρίζονται και φθοριώνονται, ελέγχονται για τυχόν τερηδόνα και κατόπιν γίνεται η επικάλυψη με τη ρητίνη και διορθώνονται τυχόν προβλήματα σύγκλισης.

Με αυτή τη μέθοδο τα δόντια προστατεύονται και δεν προσβάλλονται απο τερηδόνα και πέτρα.

Τα Sealants θα πρέπει να ελέγχονται κάθε εξάμηνο  ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι στη θέση τους και χωρίς ρωγμές ή άλλου είδους αλλοιώσεις.

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε για τα νέα μας

Το ιατρείο

Το οδοντιατρείο μας είναι ένας σύγχρονος, μοντέρνος και σωστά εξοπλισμένος χώρος όπου η αισθητική οδοντιατρική, η κινητή και η ακίνητη προσθετική, η παιδοδοντία, η γενική οδοντιατρική αλλά και η οδοντιατρική με laser εφαρμόζονται με το σωστότερο τρόπο με στόχο πάντα την υγεία του στόματος των ασθενών μας

Επικοινωνία

Μουχτούρη Αγγελική Α.

Πατριάρχου Βενεδίκτου 2

Κηφισιά 14561

Τηλ: 210 62 31 608

Ποίοι είναι συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος