Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Υπηρεσίες Οδοντική Πλάκα

Οδοντική Πλάκα

H οδοντική πλάκα είναι μία μαλακή ουσία που εμφανίζεται στην επιφάνεια των δοντιών σε περίπτωση που δεν τα βουρτσίζετε με το σωστό τρόπο. Μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα και ουλίτιδα.

dentalplaqueΣυνήθως συγκεντρώνεται στην περιοχή μεταξύ των δοντιών και στις σχισμές των οπισθίων δοντιών (που ονομάζονται αύλακες). Μετά από μερικές μέρες χωρίς βούρτσισμα η πλάκα εμφανίζεται με τη μορφή ενός άσπρου στρώματος, ενώ αργότερα γίνεται κίτρινη ή πράσινη. Αν κοιτάξετε την πλάκα κάτω από το μικροσκόπιο θα δείτε ότι περιέχει αρκετά βακτήρια σε μια κολλώδη ουσία.Αρκετές φορές η οδοντική πλάκα ,λόγω χρώματος, είναι δύσκολο να εντοπιστεί με γυμνό μάτι. Ο οδοντίατρος έχει τη δυνατότητα με ενα ειδικό χαπάκι χρωματισμού να χρωματίσει την οδοντική πλάκα και να σας υποδείξει τις περιοχές των δοντιών που θα πρέπει να βουρτσίζετε καλύτερα.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την πλάκα χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Θα πρέπει να προσέχετε πολύ τις περιοχές μεταξύ των δοντιών, οι οποίες είναι δύσκολα προσπελάσιμες κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Ο οδοντίατρος μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για τον σωστό τρόπο καθαρισμού αυτών των περιοχών. 

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε για τα νέα μας

Το ιατρείο

Το οδοντιατρείο μας είναι ένας σύγχρονος, μοντέρνος και σωστά εξοπλισμένος χώρος όπου η αισθητική οδοντιατρική, η κινητή και η ακίνητη προσθετική, η παιδοδοντία, η γενική οδοντιατρική αλλά και η οδοντιατρική με laser εφαρμόζονται με το σωστότερο τρόπο με στόχο πάντα την υγεία του στόματος των ασθενών μας

Επικοινωνία

Μουχτούρη Αγγελική Α.

Πατριάρχου Βενεδίκτου 2

Κηφισιά 14561

Τηλ: 210 62 31 608

Ποίοι είναι συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος