Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Υπηρεσίες Οδοντικά Εμφυτεύματα

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα;

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι ένα τεχνικό υποκατάστατο της ρίζας του δοντιού και τοποθετείται όπου έχει χαθεί το φυσικό δόντι. Το οδοντικό εμφύτευμα επιτελεί την ίδια βιολογική λειτουργία με το φυσικό δόντι. Με τα εμφυτεύματα έχουμε την ίδια αίσθηση όπως πριν στο στόμα μας, με άριστη μάσηση, ορθή άρθρωση στην ομιλία μας, τέλεια αισθητική και παράλληλα αποτελούν την πιο ιδανική λύση για την αντικατάσταση των φυσικών μας δοντιών. 

 Διαδικασία εμφύτευσης

dentalimplantgrΗ διαδικασία εμφύτευσης μπορεί να πραγματοποιηθεί σ’ οποιοδήποτε ιατρείο που υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός από τον οδοντίατρο που είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος για την τοποθέτηση τους.

Η επέμβαση είναι τις περισσότερες φορές ανώδυνη και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία όπως και σε άλλες οδοντιατρικές θεραπείες. Η διαδικασία περιλαμβάνει μικρή τομή στο ούλο, και τοποθέτηση του εμφυτεύματος στο οστό. Μετά την επέμβαση συνταγογραφούνται  συνήθως παυσίπονα και αν κριθεί απαραίτητο από τον οδοντίατρο σας αντιβιοτικά.

Το επόμενο στάδιο αφορά ενσωμάτωση του εμφυτεύματος από το οστό. Στην συνέχεια τοποθετούμε πάνω στα εμφυτεύματα μεμονωμένα δόντια ή προσθετικές εργασίες που θα είναι φυσικά ακίνητες και δεν θα μας δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

 Μπορούν όλοι να δεχθούν εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σ’ όλους όσους έχουν καλή οστική μάζα και είναι υγιείς. Ο οδοντίατρος σας θα σας ενημερώσει για την καταλληλότητα του στόματος σας για να δεχθεί ένα εμφύτευμα καθώς επίσης και τι τύπου εμφυτεύματα θα τοποθετηθούν. Το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων ξεπερνά το 95%.

Πλεονεκτήματα εμφυτευμάτων

  • Έχουν την αίσθηση και την εμφάνιση των φυσικών δοντιών.
  • Δεν χρειάζεται να επέμβουμε στα κοντινά δόντια για την τοποθέτηση προσθετικών εργασιών.
  • Δεν έχουμε συρρίκνωση της οστικής μάζας στους σιαγώνες.
  • Μας χαρίζουν μια απολύτως φυσιολογική ζωή.
  • Έχουμε απόλυτα σταθερές τις προσθετικές εργασίες.

 Είναι εύκολη η συντήρηση τους;

Μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων εσείς έχετε την ευθύνη για την μακροπρόθεσμη επιτυχία. Απαραίτητη είναι η καλή στοματική υγιεινή γιατί το εμφύτευμα απειλείται από την οδοντική πλάκα. Να ξέρετε ότι ένα καλό βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα είναι απαραίτητο.

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε για τα νέα μας