Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Υπηρεσίες Ενδοδοντική Θεραπεία

Ενδοδοντική Θεραπεία

Τι είναι η Ενδοδοντία;

Η Ενδοδοντία είναι ο τομέας της Οδοντιατρικής ο οποίος ασχολείται με τη διάγνωση και την θεραπεία των βλαβών του πολφού αλλά και των πολφικής αιτιολογίας βλαβών των περιοδοντικών και περιακρορριζικών ιστών.

 Τι προκαλεί τις ενδοδοντικές βλάβες;

 Οι κύριοι αιτιολογικοί παράγοντες των ενδοδοντικών βλαβών είναι κυρίως:

  • Οι τερηδονικές βλάβες που ξεκινούν από κάποιο σημείο στην μύλη ή στη ρίζα του δοντιού
  • Τραυματογόνου φύσης (κατάγματα,ορθοδοντικές ανωμαλίες)

Πώς πραγματοποιείται η ενδοδοντική θεραπεία;

Κατά την ενδοδοντική θεραπεία:

  1. endodontichalfgrΑφαιρείται ο πολφός του δοντιού, δηλαδή ο ιστός που βρίσκεται μέσα στο δόντι και του παρέχει ζωτικότητα και αισθητικότητα
  2. Γίνεται απολύμανση και αποστείρωση του ριζικού σωλήνα ή των ριζικών σωλήνων, που αποτελούν τη συνέχεια του μυλικού θαλάμου και περιέχουν τα νεύρα και τα αγγεία του δοντιού
  3. Ακολουθεί η ερμητική έμφραξη του ριζικού σωλήνα. Το εμφρακτικό υλικό θα πρέπει να φτάνει μέχρι το ακρορρίζιο - το τμήμα δηλαδή του δοντιού από το οποίο εισέρχονται σε αυτό τα αγγεία και τα νεύρα.

Το ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με τελευταίας γενiάς σύγχρονο εξοπλισμό ,ο οποίος καθιστά την ενδοδοντική θεραπεία σίγουρη και αποτελεσματική. Σε κάθε περιστατικό ενδοδοντικό γίνεται χρήση του παρακάτω εξοπλισμού:

  • Ψηφιακή ακτινογραφία. Χρησιμοποιούμε ψηφιακή απεικόνιση για την άμεση ακτινολογική διάγνωση με μειωμένη ακτινοβολία έως και 60% σε σχέση με την αναλογική. Η ποιότητα της εικόνας είναι η καλύτερη δυνατή και οι ψηφιακές ευκολίες μας βοηθούν στην ορθή διάγνωση πιο εύκολα.
  • Εντοπιστή ακρορριζίου. Με την χρήση του αντοπιστή μπορούμε να κάνουμε διάνοιξη του ριζικού σωλήνα με ακρίβεια 1mm. Έτσι είμαστε σίγουροι πως η ενδοδοντική θεραπεία θα είναι 100% αποτελεσματική.
  • Μηχανοκίνητα εργαλεία. 
  • LASER διοδικό. Για την περαιτέρω απολύμανση του ριζικού σωλήνα, πέρα από τους κλασικούς διακλυσμούς και πλύσεις , χρησιμοποιούμε διοδικό laser για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αποστείρωση του ριζικού σωλήνα. 
  • Σύστημα πλήρωσης των ριζικών σωλήνων με μηχάνημα κάθετης συμπύκνωσης αλλά ταυτόχρονα και έγχυσης θερμής γουταπέρκας. 

 

 Ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη θεραπεία;

endodontichalf2grΜετά από την τελική έμφραξη των ριζικών σωλήνων ακολουθεί η ανασύσταση του δοντιού και η τοποθέτηση της προσθετικής αποκατάστασης, συνήθως στεφάνης. Η κάλυψη του ενδοδοντικώς θεραπευμένου δοντιού με στεφάνη είναι απαραίτητη, προκειμένου αυτό να διατηρηθεί στο φραγμό και να υπόκειται στις ισχυρές πιέσεις και δυνάμεις που ασκούνται κατά τη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος, δεδομένου ότι τα ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια μακροπρόθεσμα παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα κατάγματα σε σύγκριση με τα ζωντανά δόντια.

 

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε για τα νέα μας

Το ιατρείο

Το οδοντιατρείο μας είναι ένας σύγχρονος, μοντέρνος και σωστά εξοπλισμένος χώρος όπου η αισθητική οδοντιατρική, η κινητή και η ακίνητη προσθετική, η παιδοδοντία, η γενική οδοντιατρική αλλά και η οδοντιατρική με laser εφαρμόζονται με το σωστότερο τρόπο με στόχο πάντα την υγεία του στόματος των ασθενών μας

Επικοινωνία

Μουχτούρη Αγγελική Α.

Πατριάρχου Βενεδίκτου 2

Κηφισιά 14561

Τηλ: 210 62 31 608

Ποίοι είναι συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος