Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Εξοπλισμός Αποστείρωση

Αποστείρωση

Πριν από το στόχο μιας επιτυχημένης θεραπείας τοποθετούμε σαν βασική αρχή την προφύλαξη της υγείας των ασθενών μας. Η δυσκολία στην επίτευξη αυτού του στόχου είναι πολύ μεγάλη, εξαιτίας της δυνατότητας που έχουν αρκετά μικρόβια να μολύνουν τις περισσότερες επιφάνειες μέσα σε ένα οδοντιατρείο. Μοναδική λύση για την αποφυγή μόλυνσης των ασθενών ή και  τη δική μας αποτελεί η αποστείρωση οδοντιατρικών εργαλείων, η απολύμανση επιφανειών και η διάθεση υλικών και εργαλείων μιας χρήσεως.

autoclaveΔίνεται τεράστια έμφαση τόσο στην καθαριότητα και την υγιεινή όσο και στην σωστή αποστείρωση των εργαλείων, των μηχανημάτων και των επιφανειών ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο κινδύνου από μολυσματικές ασθένειες.

Κύκλος αποστείρωσης εργαλείων:

  1.  Τα εργαλεία μετά τη χρήση μπαίνουν σε λουτρό ειδικού αποστειρωτικού υγρού
  2.  Στο τέλος της ημέρας πλένονται
  3.  Κατόπιν τοποθετούνται σε ειδικά σακουλάκια αποστείρωσης όπου κλείνονται αεροστεγώς
  4.  Τέλος μπαίνουν σε κλίβανο αποστείρωσης

Μετά την αποστείρωση διατηρούνται στα σακουλάκια αποστείρωσης για να είναι προστατευμένα ακόμα και από την κοινή σκόνη, και ανοίγονται μπροστά στον ασθενή. Κάθε ασθενής έχει ένα πλήρως αποστειρωμένο σετ εργαλείων, κλεισμένο αεροστεγώς σε σακουλάκι αποστείρωσης.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν το χερούλι του προβολέα, το κουμπί που ρίχνει νερό στο ποτηράκι, τα κουμπιά που ανεβοκατεβάζουν την έδρα, τα χερούλια των συρταριών της εργαλειοθήκης κλπ. είναι πράγματι καθαρά και στείρα μικροβίων; Σε εμάς λαμβάνεται ειδική μέριμνα για να μην διασπείρονται μικρόβια στις διάφορες επιφάνειες και μετά από κάθε ραντεβού ψεκάζονται όλες οι επιφάνειες με ειδικό απολυμαντικό  ή σπρέι.

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε για τα νέα μας

Το ιατρείο

Το οδοντιατρείο μας είναι ένας σύγχρονος, μοντέρνος και σωστά εξοπλισμένος χώρος όπου η αισθητική οδοντιατρική, η κινητή και η ακίνητη προσθετική, η παιδοδοντία, η γενική οδοντιατρική αλλά και η οδοντιατρική με laser εφαρμόζονται με το σωστότερο τρόπο με στόχο πάντα την υγεία του στόματος των ασθενών μας

Επικοινωνία

Μουχτούρη Αγγελική Α.

Πατριάρχου Βενεδίκτου 2

Κηφισιά 14561

Τηλ: 210 62 31 608

Ποίοι είναι συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος