Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Εξοπλισμός

Αποστείρωση

Πριν από το στόχο μιας επιτυχημένης θεραπείας τοποθετούμε σαν βασική αρχή την προφύλαξη της υγείας των ασθενών μας. Η δυσκολία στην επίτευξη αυτού του στόχου είναι πολύ μεγάλη, εξαιτίας της δυνατότητας που έχουν αρκετά μικρόβια να μολύνουν τις περισσότερες επιφάνειες μέσα σε ένα οδοντιατρείο. Μοναδική λύση για την αποφυγή μόλυνσης των ασθενών ή και  τη δική μας αποτελεί η αποστείρωση οδοντιατρικών εργαλείων, η απολύμανση επιφανειών και η διάθεση υλικών και εργαλείων μιας χρήσεως.

autoclaveΔίνεται τεράστια έμφαση τόσο στην καθαριότητα και την υγιεινή όσο και στην σωστή αποστείρωση των εργαλείων, των μηχανημάτων και των επιφανειών ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο κινδύνου από μολυσματικές ασθένειες.

Κύκλος αποστείρωσης εργαλείων:

 1.  Τα εργαλεία μετά τη χρήση μπαίνουν σε λουτρό ειδικού αποστειρωτικού υγρού
 2.  Στο τέλος της ημέρας πλένονται
 3.  Κατόπιν τοποθετούνται σε ειδικά σακουλάκια αποστείρωσης όπου κλείνονται αεροστεγώς
 4.  Τέλος μπαίνουν σε κλίβανο αποστείρωσης

Μετά την αποστείρωση διατηρούνται στα σακουλάκια αποστείρωσης για να είναι προστατευμένα ακόμα και από την κοινή σκόνη, και ανοίγονται μπροστά στον ασθενή. Κάθε ασθενής έχει ένα πλήρως αποστειρωμένο σετ εργαλείων, κλεισμένο αεροστεγώς σε σακουλάκι αποστείρωσης.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν το χερούλι του προβολέα, το κουμπί που ρίχνει νερό στο ποτηράκι, τα κουμπιά που ανεβοκατεβάζουν την έδρα, τα χερούλια των συρταριών της εργαλειοθήκης κλπ. είναι πράγματι καθαρά και στείρα μικροβίων; Σε εμάς λαμβάνεται ειδική μέριμνα για να μην διασπείρονται μικρόβια στις διάφορες επιφάνειες και μετά από κάθε ραντεβού ψεκάζονται όλες οι επιφάνειες με ειδικό απολυμαντικό  ή σπρέι.

Laser Μαλακών Ιστών

Οι ακτίνες laser με τις εφαρμογές τους στην οδοντιατρική πράξη υπόσχονται πολλά. Με τη χρήση τους οι οδοντιατρικές εργασίες εκτελούνται ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και με μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια. Τα laser τα οποία χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική πράξη είναι συσκευές υψηλής τεχνολογίας που παράγουν μια εστιασμένη δέσμη φωτός.

LM9 def ritoccata 1Η χρήση του laser μαλακών ιστών γίνεται στο οδοντιατρικό μας κέντρο από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα περιστατικά, παρέχοντας σε όλους τους ασθενείς μας, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες . Η εφαρμογή του laser μαλακών ιστών γίνεται :

 1. Στην ενδοδοντία:  Γίνεται εφαρμογή του laser μαλακών ιστών σαν τελικό στάδιο απολύμανσης του ριζικού σωλήνα , εξασφαλίζοντας την μέγιστη δυνατή αποστείρωση για καλύτερη και επιτυχημένη ενδοδοντική θεραπεία.
 2. Στο περιοδόντιο: Σε κάθε περιοδοντικό περιστατικό αλλά και μετά από κάθε καθαρισμό των δοντιών γίνεται χρήση του laser μαλακών ιστών , για καλύτερη αποστείρωση των περιοδοντικών θυλάκων, για αιμόσταση και ταχύτερο χρόνο επούλωσης.
 3. Στα χειρουργικά περιστατικά: Όπου απαιτείται διαμόρφωση του μαλακού ιστού γίνεται  εφαρμογή του laser μαλακών ιστών. Οι τομές γίνονται αναίμακτα, είναι μικρότερες από αυτές που γίνονται με το νυστέρι και ο χρόνος αποκατάστασης είναι πολύ πιο μικρός. Το αισθητικό αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις είναι αρεστό ακόμη και μερικές ώρες μετά το χειρουργείο
 4. Αισθητική αποκατάσταση: Γίνεται χρήση του laser μαλακών ιστών και για την λεύκανση των δοντιών. Τόσο στα ζωντανά όσο και στα απονευρωμένα δόντια εφαρμόζεται το laser για ταχύτερα αλλά και πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης των laser έναντι της συμβατικής θεραπείας είναι τα ακόλουθα:

 1. Περιορισμός της χρήσης τοπικής αναισθησίας
 2. Μεγαλύτερη ακρίβεια
 3. Ταχύτερη επούλωση
 4. Μειωμένη ευαισθησία
 5. Ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας
 6. Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος

 

Οδοντιατρική Έδρα

XOΜε γνώμονα πάντα την υγιεινή και την άνεση του ασθενούς, την απολύμανση ,την ασηψία, αλλα και την εργονομία, έγινε  η επιλογή της οδοντιατρικής έδρας στο ιατρείο μας. Ο ασθενής αισθάνεται άνετα, ενώ η οδοντίατρος εκτελούν όλες τις οδοντιατρικές εργασίες με μεγάλη άνεση, εργονομία και έχοντας τα πάντα εκεί που χρειάζονται. 

 

Με την οδοντιατρική μονάδα της ΧΟ CARE,  η ταχύτητα και ροή εργασίας έχει αυξηθεί, καθώς η απόδοση υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας γίνεται πιο εύκολη.  Ο επαγγελματικός σχεδιασμός των εδρών είναι απόλυτα αρεστός στους ασθενείς, καθώς η γωνία των κοπτικών είναι τέτοια που ο ασθενής δεν μπορεί να δει ή να έρθει σε επαφή με αυτά.

Η έδρα είναι εξοπλισμένη με οθόνη για την απεικόνιση της ψηφιακής ακτινογραφίας αλλά και της ενδοστοματικής κάμερας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, προβάλλονται ψυχαγωγικές εκπομπές, ταινίες, ντοκιμαντέρ .

 

Ψηφιακή Ακτινογραφία

rvg5100Είναι γνωστό πως οι ενδοστοματικές ακτινογραφίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην σωστή διάγνωση και αναγνώριση αρκετών οδοντιατρικών παθήσεων. Χρησιμοποιούμε τεχνολογία ψηφιακής ακτινογραφίας, η οποία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την ακτινογραφία βασισμένη σε φιλμ. Ο αισθητήρας είναι συνδεδεμένος με τον υπολογιστή, έτσι ώστε όταν λαμβάνεται η ακτινογραφία, να εμφανίζεται στην οθόνη σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι η μειωμένη ακτινοβολία (μέχρι 60% σε σχέση με το κλασικό φιλμ)  και με τη δυνατότητα επεξεργασίας της εικόνας. Δεν υπάρχει ανάγκη για εμφάνιση της ακτινογραφίας σε σκοτεινό θάλαμο και κατά συνέπεια μειώνεται σημαντικά ο χρόνος επεξεργασίας. 

Όλη η διαγνωστική διαδικασία ολοκληρώνεται ταχύτατα. Οι εικόνες εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή και στην οδοντιατρική μονάδα, ώστε   να διατίθονται  άμεσα ,για την ενημέρωση τόσο του ασθενή όσο και του γιατρού.

Η ποιότητα της εικόνας είναι η καλύτερη δυνατή και σε συνεργασία με το πρόγραμμα επεξεργασίας της ακτινογραφίας, ο οδοντίατρος μπορεί σε λίγα μόλις λεπτά να κάνει την καλύτερη δυνατή διάγνωση και να σχεδιάσει κατάλληλα την θεραπέια.

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε για τα νέα μας

Το ιατρείο

Το οδοντιατρείο μας είναι ένας σύγχρονος, μοντέρνος και σωστά εξοπλισμένος χώρος όπου η αισθητική οδοντιατρική, η κινητή και η ακίνητη προσθετική, η παιδοδοντία, η γενική οδοντιατρική αλλά και η οδοντιατρική με laser εφαρμόζονται με το σωστότερο τρόπο με στόχο πάντα την υγεία του στόματος των ασθενών μας

Επικοινωνία

Μουχτούρη Αγγελική Α.

Πατριάρχου Βενεδίκτου 2

Κηφισιά 14561

Τηλ: 210 62 31 608

Ποίοι είναι συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος